Marius Dumitran, asistent universitar și programator în vârstă de 33 de ani.

Toate poveștile au un început. Spune-ne cum și când ai descoperit triatlonul?

Marius D.: Cred ca eu am venit cu ideea, mi-am luat familia și ne-am dus la un triatlon la Reci, acum vreo 10 ani. Nu știu de unde până unde … oricum zero antrenamente și o biclă împrumutată, bine, alergam maratoane și știam să înot … dar nici nu aveam bicicletă …

Care este motivația pentru a te pregăti și a participa la evenimentele de triatlon din următorul sezon?

Marius D.: De pregătit nu prea mă pregătesc în ultima perioadă, particip pentru atmosferă, pentru peisaje și pentru a mă convinge să trag un pic de mine la antrenamente.

Ce s-a schimbat în viața ta după ce te-ai apucat de triatlon?

Marius D.: Alerg mai puține maratoane. 🙂

Ce contează pentru tine cel mai mult la un eveniment de triatlon? (note de la 1 la 5)

Marius D.:

  • Peisajul și traseele : 5
  • Atmosfera și comunitatea: 5
  • Organizarea: 3
  • Premiile: 1

Care este proba ta preferată la triatlon și care este cea mai mare provocare într-o competiție?

Marius D.: Preferat: Înotul în mare, bicla în urcare cu cursieră, alergatul prin munți :), provocare: MTB la munte, coborâri tehnice la alergare … la fiecare concurs pot iubi și urî fiecare probă în parte. 🙂

Ce competiții din România ai recomanda prietenilor tăi?

Marius D.: Fără Asfalt la Mare (particip de 6 ani la rând, e singura cursă de la care nu am lipsit) … nu pot spune foarte multe despre celalalte curse, pentru că nu am participat consecvent la ele … ah și îmi place și Tulcea … poate pentru că am mers cu organizatorii cu caiacele pe Dunăre 3 zile după una din ediții.

Ce tip de cursă preferi, triatlon pe șosea sau off-road? Spune-ne ce îți place și ce nu îți place la fiecare dintre ele.

Marius D.: Șosea … nu sunt deloc un biciclist bun de MTB, așa că off-road e un chin … bine depinde cât de tehnic e traseul de MTB.

Cursele sunt deseori presărate cu întâmplări hazlii. Care este cel mai amuzant moment pe care l-ai trăit în timpul unui triatlon?

Marius D.: La primul triatlon am venit cu o bicla împrumutată, nu am testat-o înainte de cursă … și atingea viteza maximă pe plat de 18 km … A fost o cursă lungă … am fost așteptat o oră pentru premiere … La Fără Asfalt la Munte am făcut pană înainte de start … am fost ajutat de un fotograf să îmi fac pana … adică mi-a făcut-o el în timp ce eu înotam, pentru că am și întârziat un pic la start.

Care este cel mai puternic sentiment pe care îl ai înainte de începerea unei curse? Dar la terminarea ei?

Marius D.:  Sunt destul de relaxat, fac asta de plăcere … bine anul ăsta la Fără Asfalt probabil voi fi stresat pentru că după linia de sosire mă va aștepta o nuntă, nunta mea. 🙂

Cum te antrenezi pentru un sezon de triatlon?

Marius D.:  Bere cât se poate. 🙂 În puține momente am reușit să mă antrenez serios, mai ales când am făcut un half iron-man. În general fac mult sport: handbal, volei, fotbal, bicicletă. Încerc să înot o dată pe săptămână, măcar, dar nu imi iese … cu alergatul, iarăși, nu foarte mult. În perioadele în care chiar încerc să mă antrenez, încerc să fac măcar 2 zile înot, 2 zile biclă, o zi alergat.

Ai vreun sfat pentru cei care vor să se apuce de triatlon?

Marius D.:  Încercați … e un sport foarte frumos care nu este foarte dur pentru corp. Îmbinarea celor 3 sporturi permite o dezvoltare armonioasă a corpului.

Înapoi
Profil de triatlonist – Carmen Puținelu, analist financiar
Înainte
Perspectiva eco-sufletească asupra triatlonului