Răzvan lucrează în vânzări, are 38 de ani și este foarte pasionat de bicicletă. Una dintre dorințele lui este să părticipe la un concurs Ironman.

Toate poveștile au un început. Spune-ne cum și când ai descoperit triatlonul?

Razvan T.: Prin 2015 am aflat de Fără Asfalt de la concursul 140bpm și pentru  știam cât de cât  înot, de MTB  apucasem cu un an înainte, de alergat tocmai  îndrăgostisem așa  era normal   atragă un concurs în care  fac toate probele astea.

Care este motivația pentru a te pregăti și a participa la evenimentele de triatlon din următorul sezon?

Razvan T.: Cred  important e  participi la primul triatlon, după aia nu prea te mai poți opri. După Fără Asfalt, la care am participat în fiecare an din 2015 încoace, am căutat și alte triatloane similare la care  particip, apoi am căutat probe mai lungi, mai grele … până când în 2018 am ajung  particip la Transfier, un triatlon foarte greu, o proba de half ironman istovitoare, dar incredibil de frumoasă. Nu știu ce va urmaînsă visez  termin un Ironman.

Ce s-a schimbat în viața ta după ce te-ai apucat de triatlon?

Razvan T.: Deși sunt tot la un nivel amator, am început   antrenez mai responsabil. Dacă la început alergam haotic și turele cu bicicleta erau doar de plăcere, acum am planuri de antrenament la alergare, cu bicicletă merg mai des și mai orientat către performanțăcătre rezultate. Investesc în echipament, în nutriție și în tot ce îmi poate crea un avantaj cât de mic la concursurile la care particip.

Ce contează pentru tine cel mai mult la un eveniment de triatlon? (note de la 1 la 5)

Razvan T.:

  • Peisajul și traseele : 5
  • Atmosfera și comunitatea: 5
  • Organizarea: 5
  • Premiile: 1

Care este proba ta preferată la triatlon și care este cea mai mare provocare într-o competiție?

Razvan T.: Proba de bicicletă e preferată mea, deși îmi place foarte mult și  alerg. Trag mereu  îmi bat timpul de la edițiile anterioare sau   clasez cât mai în față în clasamentul general.

Ce competiții din România ai recomanda prietenilor tăi?

Razvan T.: Pentru începători în triatlon, clar, recomand Fără Asfalt. Dacă ești obișnuit cu triatloanele, recomand Transfier. Este cea mai grea proba de triatlon din România pe half distance. Este un examen pe care orice triatlonist trebuie -l dea.

Ce tip de cursă preferi, triatlon pe șosea sau off-road? Spune-ne ce îți place și ce nu îți place la fiecare dintre ele.

Razvan T.: Îmi place foarte mult MTB-ul și alergarea montană, deși sunt mult mai grele ca cele pe șosea sau plat. Nu îmi place deloc  fac bucle la un concurs, de exemplu la Mamaia, la Ocean Lava când trebuia  faci 4 ture de bike sau 7 de alergare. Urăsc   învârt.

Cursele sunt deseori presărate cu întâmplări hazlii. Care este cel mai amuzant moment pe care l-ai trăit în timpul unui triatlon?

Razvan T.: La o ediție Fără Asfalt, pe la început, nu știam mare lucru despre tranziție. Am ieșit din apă și a trebuit   echipez pentru proba de bicicletă, nu aveam nimic pe care   șterg, m-am încălțat foarte greu, aveam scoici și nisip în adidași … am mers așa 2 ore jumate cu bicicleta și pantofii plini de nisip. A fost groaznic. 🙂

Care este cel mai puternic sentiment pe care îl ai înainte de începerea unei curse? Dar la terminarea ei?

Razvan T.: La începerea cursei sunt foarte nerăbdător, abia aștept  încep 🙂 La finalul unei curse foarte grele  gândesc  nu mai particip niciodată la probe așa grele, 2 zile mai târziu îmi caut deja alte competiții la fel de grele la care   bag. :))

Cum te antrenezi pentru un sezon de triatlon?

Razvan T.: Alerg cam de 2-3 ori pe săptămâna, indiferent de vreme, în sezonul rece fac spinning, iar pe vreme bună merg pe bicicletă cât de mult pot, atât pe șosea, cât și MTB, particip la multe concursuri astfel menținându în formă pe toată perioada anului. Înotul e cea mai slabă probă a meacând am un triatlon mai serios  duc la bazin, n-am încotro.

Ai vreun sfat pentru cei care vor să se apuce de triatlon?

Razvan T.: Nu  fie teamă  începeți, chiar dacă nu stăpâniți foarte bine toate cele 3 probe. O  fie bine!

Înapoi
Profil de triatlonist – Sorin Ungur, IT-ist
Înainte
Profil de triatlonist – Schwarz Ileana Alina, avocat