Ce este triatlonul?
Înoată, pedalează și aleargă, în această ordine, fără întrerupere. La acest aspect se rezumă triatlonul.
Înoată, pedalează și aleargă, în această ordine, fără întrerupere. La acest aspect se rezumă triatlonul.
Alergatul este o activitate benefică organismului uman și, totodată, printre cele mai accesibile tipuri de activitate fizică, alături de mersul pe jos. Beneficiile alergatului (jogging) sunt bine cunoscute atât pentru starea generală de sănătate, cât și pentru menținerea unei bune condiții fizice. De regulă, pentru a ne asigura un tonus corespunzător, pentru un echilibru muscular …
Cu toții știm că sportul ne ajută să menținem o minte sănătoasă într -un corp sănătos . Conștientizarea acestui lucru este primul pas către un program de prevenție a cauzelor majore de morbiditate și mortalitate. Afecțiunile cardiovasculare, obezitatea și bolile metabolice sunt printre cele mai răspândite probleme de sănătate în rândul persoanelor sedentare. În plus …
Radu Ilinof, specialist marketing în vârstă de 29 de ani.
Cu siguranță stiți că apa este esențială pentru viață și că organismul uman este reprezentant de apă în proporție de 70-80%. Institutul American de Nutriţie recomandă un consum zilnic de lichide de aproximativ 3 litri pentru bărbaţi, respectiv 2.2 litri pentru femei (2). Această cantitate corespunde cu aproximativ 1.31 ml/kcal pentru bărbaţi, respectiv 1.2 ml/kcal …
Sorina Vlada, software development project manager în vârstă de 32 de ani.
Bogdan Duță, inginer de sistem în vârstă de 37 de ani.
A mânca ”conștient” presupune să știi să alegi ce mănânci, să te bucuri de ceea ce consumi și să mănânci relaxat. Pentru acestea trebuie să știi de unde provin alimentele, cum au fost cultivate și preparate. Toate aceste aspecte te fac să apreciezi mai mult hrana și să îți menții starea de sănătate.
Dacă te pregătești pentru primul tău triatlon și crezi că antrenamentul constă doar în mersul la sală sau la bazin, atunci omiți o întreagă lume a nutriției. Alimentația sportivilor trebuie să fie calitativă și suficientă cantitativ, să compenseze pierderile energetice ale organismului.
Attila Gasparik are 54 de ani, este profesor universitar și manager, pasionat de sport și mai ales de triatlon.