Ce întrebări ți-ai pus până acum?

Mai jos sunt câteva întrebări la care am răspuns și care credem că te pot ajuta. Dacă întrebarea ta nu se regăsește aici poți să ne contactezi și îți vom răspunde cu drag.

Oricine poate face un triatlon. Dacă ești în căutare de o provocare plină de satisfacții, triatlonul este pentru tine.
Trecerea de la o probă la alta într-un triatlon se numește tranziție. În această zonă timpul se cronometrează. T1 reprezintă tranziția dintre înot și bicicletă, iar T2 este tranziția dintre bicicletă și alergare.
*În zona de tranziție au acces doar participanții și organizatorii.
Ne-ai citit gândurile. Am pregătit un set de antrenamente, atât pentru începători cât și pentru sportivi de nivel mediu, care să te pregătească pentru primul sau următorul tău triatlon. Intră aici: www.3atlon.ro/antrenamente/
Dacă ești la început îți recomandăm să participi la un triatlon pe distanță sprint, adică înot 0,75 km, bicicleta 20 km și alergare 5 km. În funcție de cum te simți poți încerca apoi un triatlon pe distanță olimpică – 1,5 km înot, 40 km ciclism și 10 km alergare.
Înot: costum de baie sau costum de neopren (în funcție de temperatură), cască de înot, ochelari, prosop. Ciclism: bicicletă, cască, mănuși, bidon apă, cameră rezervă, pompă. Alergare: adidași de alergare.
Schimbul de ştafetă de la un membru al echipei la altul se face în zona de tranziție. Schimbul este făcut de atletul care soseşte. Acesta predă cipul de cronometrare către coechipierul care îl așteaptă la rastel în dreptul numărului echipei. După fixarea cipului, coechipierul iese din zona de tranziție și participă la proba la care s-a înscris.
Nu, organizatorii nu sunt obligați să ofere service pe traseu, dar, la unele curse există acest serviciu oferit de eventualii parteneri ai evenimentului.
Da. De asemenea, va trebui să știi să îl folosești. Pentru a rezolva o pană, trebuie să scoți cauciucul și să înlocuiești camera. Mai multe explicații despre acest procedeu găsești aici: https://www.youtube.com/watch?v=cOoX5aFIAWM Ar fi păcat să ratezi cursa din cauza unui incident minor cum ar fi o roată spartă.
Scade câteva trepte când te apropii de deal. Astfel îți va crește ritmul, dar trebuie să simți că încă mai depui o forță în pedalare. În momentul urcării, scade vitezele treptat. În cazul unei urcări abrupte sau lungi, schimbă foaia către una mai mică utilizând maneta din stânga. Tonusul îl vei regla apoi folosind transmisiile din spate. În cazul în care un deal este mai lin, atunci poți folosi doar maneta din dreapta cu care vei schimba pinioanele pentru o pedalare mai ușoară.

*te sfătuim să citești regulamentul fiecărei competiții, încât anumite reguli pot diferi în funcție de organizator.